Over de praktijk

Alle tijd en aandacht voor jou

In Multizorgcentrum Mondzorg Leeuwarden is mondhygiënist Hinke Hooghiem vrijgevestigd met mondhygiënepraktijk te Plak.

Een holistische benadering

Een gezonde mond is belangrijk voor je algehele gezondheid. Daarom kijken we verder dan wat er alleen in je mond gebeurt. Soms heeft een tandheelkundige klacht namelijk een heel andere lichamelijke of psychische oorzaak. We kijken naar het geheel en vinden het belangrijk om dit, samen met jou, te onderzoeken. We zoeken altijd naar een benadering die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Om zo tot een goede behandeling te komen en je echt verder te helpen. Ook werken we samen met andere gezondheidsprofessionals zoals een orthomoleculair therapeut en een elektro-acupuncturist, waar we je – indien nodig – met vertrouwen graag naar doorverwijzen.

Ontdek hier wat we voor je kunnen betekenen.

Driesporen-anamnese
Via de driesporen-anamnese komen we tot een beter inzicht van de mondklacht(en) en aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Hierin wordt niet alleen gekeken naar het medische (organische) spoor – wat er in de mond gebeurt – maar worden ook de psychologische en sociaaleconomische sporen meegenomen. Onze psychische gesteldheid en sociale achtergrond hebben namelijk eveneens een grote invloed op de gezondheid in de mond. Door deze factoren mee te nemen, kunnen er bepaalde verbanden worden gelegd en ontstaat er een completer beeld van de mens in zijn geheel. Het inzicht dat je hiermee krijgt, helpt je om eigen keuzes te maken en verder te komen

Diabetes
Bij diabetes moet je immuunsysteem hard werken om ontstekingen te bestrijden. Het is daarom heel belangrijk dat de conditie van het tandvlees goed is. Zodat de suikerwaarden stabieler zijn en daarmee het immuunsysteem wordt ontlast. Regelmatige bezoeken aan de mondhygiënist dragen hier aan bij. We adviseren en helpen je graag verder.

Zwanger (worden)
Bij zwangerschap spelen de veranderende hormoonspiegels een grote rol. Door de lichamelijke verandering tijdens je zwangerschap kan het effect van bacteriën op het tandvlees veranderen. Ze kunnen virulenter (ziekmakender) worden. Het is daarom erg belangrijk dat de conditie van het tandvlees in deze periode goed is en blijft. Regelmatige bezoeken aan de mondhygiënist ondersteunen je hierbij. We adviseren en helpen je graag verder.

Waarom patiënten
voor ons kiezen

Uw gezondheid

We geven om u en uw gebit. Uw gebit is tenslotte uw visitekaartje. Wij zorgen dat u kunt lachen!

Laagdrempelig

Wij zullen u altijd met een glimlach begroeten omdat we prioriteit geven aan het comfort van onze patiënten.

Preventie

Het begrip: voorkomen is beter dan genezen is iets wat centraal staat binnen onze praktijk.

Persoonlijke aandacht

U heeft bij ons altijd een vaste behandelaar waar u bij terecht kunt. Zo vult u zich helemaal op uw gemak bij ons in de praktijk.

Periodieke controle

Om uw mondgezondheid op peil te houden wordt het geadviseerd om minimaal 2x per jaar een afspraak te maken.

Verzekering

Wij zijn gecontracteerd met verzekeraars. Dit betekent dat de behandeling deels wordt vergoed. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

Locatie

Multizorg centrum Leeuwaarden

De praktijk is toegankelijk voor patiënten van verwijzende tandartspraktijken. Parkeren kan aan de Oostergrachtswal met parkeerschijf. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op!

058-2161902

Wanneer je verhinderd bent voor je afspraak, vernemen we dit graag zo spoedig mogelijk. Afspraken die binnen 24 uur voor aanvang worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Openingstijden

Maandag
08:30 - 17:00
Dinsdag
08:30 - 17:00
Woensdag
08:30 - 17:00
Donderdag
08:30 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 17:00