Mondhygiëne Hooghiem te Plak

Behandelingen

Alles voor een gezonde mond

Behandelingen

In Multizorgcentrum Mondzorg Leeuwarden is mondhygiënist Hinke Hooghiem vrijgevestigd met mondhygiënepraktijk te Plak.

Wij maken graag werk van uw gebit.

U kunt bij ons terecht voor voorlichting & instructies, gebitsreinigingen en tandvleesbehandelingen.

Voorlichting en instructies

Voor een optimale mondgezondheid is een goede mondhygiëne erg belangrijk. Wij helpen u daarom bij het goed schoon en fris houden van uw gebit. Bent u benieuwd hoe u uw mond gezond houdt of hoe u van uw klachten af komt?

Binnen onze praktijk hebben we alle technieken in huis, maar desondanks is preventie belangrijker dan behandelen. We geven daarom voorlichting en instructies over hoe u uw mond het best kunt verzorgen. We geven instructies over de manier waarop en waarmee u zelf het beste uw tanden en kiezen kunt reinigen. Daarnaast krijgt u advies over mondverzorgingsproducten om uw gebit goed te blijven verzorgen. Samen streven we naar een gezond gebit.

Gebitsreiniging

Waarom een gebitsreiniging? U heeft vast wel eens een geel of bruin randje om uw tanden en kiezen heen gezien, een vieze smaak in uw mond of een slechte adem. Hierdoor is de kans groot dat u last hebt van tandsteen, tandplak en aanslag.  

Hoe ontstaan deze problemen? Vaak ontstaat er tussen de tanden en kiezen tandplak (tandplaque). Als u dit niet verwijdert, veroorzaakt het op enig moment tandsteen, dat weer kan leiden tot een tandvleesproblemen. Tandsteen is te herkennen aan een geel/bruine verkleuring van de tanden. Het ontstaat op plekken waar u zelf moeilijk bij kunt komen. Tandsteen wordt vaak vlak onder het tandvlees, achter de tanden en tussen de tanden aangetroffen. Deze plekken worden bij het poetsen soms vergeten of zijn lastig te bereiken met een tandenborstel. Tandsteen wegpoetsen kunt u zelf niet doen, daarom reinigen wij uw gebit op plaatsen waar u zelf niet bijkomt. 

Kortom: om problemen aan uw gebit en tandvlees te voorkomen, reinigen we uw tanden kiezen grondig. Tijdens de gebitsreiniging wordt aanslag, tandplak en tandsteen verwijderd. Na het reinigen en polijsten van uw gebit geven we u advies over hoe u gebitsproblemen kan voorkomen.

Tandvleesbehandeling

Gingivitis is het begin van een tandvleesontsteking. De bacteriën die in de tandplak langs de rand van het tandvlees zit, veroorzaken een ontsteking. Dit is het eerste stadium van tandvleesontsteking. Als Gingivitis op tijd wordt behandeld, treedt er geen blijvende schade op en zal het tandvlees weer volledig herstellen.

Wanneer de ontsteking doorzet, dan ontstaat het tweede stadium van de ontsteking en heet Parodontitis. Bij parodontitis zijn ook de vezels en het kaakbot betrokken. De vezels worden aangetast, de pockets worden dieper en het kaakbot gaat verloren. Behandeling van parodontitis kan verdere aantasting van het parodontium stoppen. De schade die is ontstaan aan tandvlees en kaakbot hersteld niet meer.

Contact gegevens

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.

De praktijk is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 12:30 – 13:30

De praktijk is toegankelijk voor patiënten van verwijzende tandartspraktijken.

Parkeren kan aan de Oostergrachtswal met parkeerschijf.